RIKSKONFERENS ANPASSAD SKOLA 2025

Datum

12-13 maj 2025

Plats

Växjö

Dagar kvar
  

Tema 2025:
Från anpassad skola till verkligheten

Rikskonferens för Anpassad skola är en återkommande konferens som riktar sig till personal som arbetar inom anpassad skola.

Vi uppdaterar sidan med föreläsare och program längre fram. Håll utkik!

VÄLKOMMEN!

Anmälan öppnar i höst

Information

Rikskonferens för Anpassad skola är en årligen återkommande konferens för personal som arbetar inom anpassad skola. Rikskonferensen 2025 kommer att äga rum på Växjö Konserthus.

  • Konferensavgift: xx
  • Boka tidigt rabatt vid anmälan innan den xx
  • I konferensavgiften ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika båda dagarna.
  • Önskar du deltaga på den gemensamma middagen den 12 maj markerar du det i din anmälan.
    Kostnad för middagen är xx.
  • Plats: Växjö Konserthus
    Teaterparken, Växjö
    Datum: 12-13 maj 2025

Föreläsare 2024

På förra konferensen hade vi förmånen att få lyssna till följande föreläsare. Här kommer vi att presentera föreläsare till konferensen 2025.

Foto på Katrin Karlsson
Katrin Karlsson
rektor

Katrin Karlsson brinner för allas rätt till utveckling, utbildning och utmaning utifrån sina förutsättningar och sin potential. Hon är rektor med många års erfarenhet som verksamhetschef för barn- och elevhälsa, samordnare för anpassad skolform samt pedagog inom densamma.

Magnus Tideman
professor

Magnus Tideman är professor i socialt arbete med inriktning funktionshinder vid Marie Cederschiöld högskola och Högskolan i Halmstad. I många år har han forskat om villkoren för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tideman var också särskild utredare för utredningen Mer kunskap om barn och elever med funktionsnedsättning i skolväsendet.

Foto på Paulina Modlitba
Paulina Modlitba
thought-leader

Paulina Modlitba är en av Sveriges främsta thought-leaders inom teknik och innovation. I rollen som ängelinvesterare i techbolag, styrelseproffs, föreläsare och konsult tar hon sig an samhällets stora utmaningar med omättlig passion. 

Paulina utvecklade tidigt ett intresse för programmering och Internet, och sökte sig så småningom till både KTH och MIT där hon bland annat studerat och forskat kring robot-människa-interaktion, maskininlärning och teknik som assisterar individer på autismspektrumet.

Fotograf: Petter Karlberg

Foto på Stefan Johansson
Stefan Johansson
Teknologie doktor

Stefan Johansson leder Begripsam AB och är expert på tillgänglighet och användbarhet. Han forskar om hur personer med funktionsnedsättning deltar i det digitala samhället. Stefan arbetar ofta tillsammans med personer med intellektuell funktionsnedsättning för att utveckla digitala tjänster.

Maria Schedvin
Maria Schedvin
Skolbibliotekarie

Maria är skolbibliotekarie på Bredablickskolan, en anpassad grundskola i Eslöv. Hon är också författare till boken Hållbar skolbiblioteksutveckling.

Foto på Emma Kindblom
Emma Kindblom
bibliotekarie

Emma Kindblom är bibliotekarie på Myndigheten för tillgängliga medier. Hon samordnar och utvecklar myndighetens arbete som rör skolbibliotek och skolfrågor. Emma har en bakgrund som skolbibliotekarie och har under hela sitt yrkesliv arbetat med frågor som rör skolbibliotek på både lokal och nationell nivå.

Foto på Daniel Östlund
Daniel Östlund
Professor i pedagogik

Daniel Östlund är professor i pedagogik med inriktning på specialpedagogik vid Högskolan i Kristianstad. Han har lång erfarenhet av forskning inom området och just nu arbetar han med tre projekt: Speciallärares och specialpedagogers relationskompetens. Kunskapsuppdraget i anpassade skolformer (KASK) i samverkan med IFOUS. Studie av de specialpedagogiska programmen. Förutom forskning bedriver Daniel även undervisning i speciallärarprogrammet, i specialpedagogiskt program, masterprogrammet i utbildningsvetenskap och i forskarutbildningen i pedagogiskt arbete.

Foto på Linus Bromander
Linus Bromander
rektor

Linus är rektor på Norretullskolan i Kristianstad och central processledare i Kristianstad kommun för kommunens medverkan i forsknings- och utvecklingsprogrammet Kunskapsuppdraget i anpassad skola (KASK). Han har lång erfarenhet av utvecklingsarbete av den anpassade skolans verksamhet. Linus har bland annat medverkat till Skolverkets stödmaterial för anpassad skola inom området Samverkan i undervisning för elever med intellektuell funktionsnedsättning.

Foto på Andreas Jacobsson
Andreas Jacobsson
projekt- och Processledare

Andreas har genom sin bakgrund som grundskolelektor lång erfarenhet av att driva och utvärdera lokala utvecklingsprocesser i skolan. Han har genomfört praktiknära forskningsprojekt i samarbete med FoU-avdelningen vid Stockholm Stads utbildningsförvaltning. Han har även arbetat som lärarutbildare och har en fil.lic i idrottsvetenskap med inriktning didaktik.

Foto på Josefine och Maria
Josefine Hölling och Maria Svahn
Grundare Funki

Josefine och Maria är hjärnorna bakom Funki- ett helt nytt verktyg för att bygga relationer och kommunicera genom musikspelande tillsammans. De två civilingenjörerna har ett brinnande intresse för social innovation, musik och teknik. Maria har över 10 års erfarenhet av arbete inom den anpassade skolan och Josefine är systemutvecklare och musikproducent. Kombinationen av erfarenhet och intressen resulterade i ett bygge av precis de musikinstrumenten som den anpassade skolan har saknat. Kreativ ed-tech när den är som bäst! 

Foto på Susanne Andrén
Susanne Andrén
moderator

Alexandra Jonasson
masterstudent och
Pedagogisk utvecklingsledare

Foto på Maria Sjölin
Maria Sjölin
masterstudent och
projektledande speciallärare

Foto på Thomas Barow
Thomas Barow
professor i pedagogik

Program 2025

Programmet presenteras längre fram.

09.00 – 10.00Registrering & kaffe. Välkommen att besöka konferensens utställare
10.00 – 11.00
11.00 – 12.00
12.00 – 13.00
13.00 – 14.00
14.00 – 15.00
15.00 – 16.00
08.30 – 09.00
09.00-10.00
10.00 – 11.00
11.00 – 12.00
12.00 – 13.00
13.00 – 14.00
14.00 – 15.00
15.00Avslutning och fika
Klicka här för att skriva ut

Utskriften öppnas i ett nytt fönster, där kan du välja att spara den som PDF eller skriva ut på skrivaren.

Välkommen att deltaga som utställare
under Rikskonferens för Anpassad skola 2025

  • Utställningskostnad: xx för monterplats (2 x 2 m). I priset ingår 1 person från ert företag, 1 st bord, 1 st stol samt framdragen el.
    Blir ni fler personer kan ni i samband med anmälan registrera dessa som monterpersonal.
    Pris för en extra monterpersonal: xx. Blir ni fler än två personer betalar resten ordinarie konferensavgift.
  • I ovan avgifter ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika båda dagarna.
    Eventuellt deltagande i middag tillkommer med xx.
  • Det finns max xx utställarplatser på Rikskonferensen för Anpassad skola 2025.
  • Kontakta sigys@vaxjo-co.se om ni är intresserade av en utställarplats.

Boende i Växjö

För att garantera att det finns logi för konferensdeltagarna på Rikskonferensen för Anpassad skola 2025, kommer vi att reservera ett antal rum på hotell i centrala Växjö.
Bokning av hotellrum sker online i samband med att du registrerar dig till konferensen.

Bokni

QUALITY HOTEL ROYAL CORNER

Quality Hotel Royal Corner är ett 4-stjärnigt affärs- och konferenshotell. Stadens utbud av butiker, attraktioner och sevärdheter finns inom gångavstånd. Hotellet erbjuder sina gäster fri parkering på hotellets gård. Varmgarage erbjuds mot en avgift. Svanenmärkt enligt de nya skärpta kraven inom svanenorganisationen.

Ligger ca 450 m från Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    fr 1063 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    fr 1420 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida

ELITE STADSHOTELLET

I centrala Växjö ligger Elite Stadshotellet med totalt 163 rum. Här månar man om sina gäster i klassisk miljö och erbjuder alla de moderna bekvämligheter man kan tänka sig. Parkering finns på torget utanför hotellet. Kommer du med tåg eller flygbuss är det bara 100 meters promenad till hotellet. Miljödiplomerat av Växjö kommun.

Ligger ca 600 m från Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    1420 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    1520 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida


PM & VÄNNER HOTEL

Nordens första gastrohotell! Den prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. Ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.

Ligger ca 100 m från Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    1603 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    1871 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida

ELITE PARK HOTEL

Elite Park Hotel Växjö är ett fyrstjärnigt hotell beläget i den lummiga Teaterparken, granne med Växjö Konserthus. Ett modernt hotell med 76 rum i nordisk, ljus design som bjuder in till både arbete och vila. Det centrala läget gör dessutom att du alltid har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Miljödiplomrerat av Växjö Kommun.

Ligger i direkt anslutning till Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    1420 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    1520 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida

HOTEL CADRINAL

Clarion Collection Hotel Cardinal är beläget mitt i centrum, omgivet av gågator med shopping, restauranger och kultur. Det är ett modernt cityhotell med komfortabla rum och sköna sängar som ligger endast 200 m från järnvägsstationen och lokaltrafiken, Det bjuds alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt.

Ligger ca 350 m från Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    fr 1152 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    fr 1509 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida


HOTEL ESPLANAD

Hotel Esplanad erbjuder ett prisvärt boende i centrala Växjö. De erbjuder personliga rum i varierande storlekar. Det är gångavstånd till affärer och restauranger.

Ligger ca 350 m från Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    1067 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    1246 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida

HOTELL VÄREND

Hotelll Värend är ett lugnt, familjeägt hotell bara en kort promenad från Växjö centrum. Alla rum har egen talett och dusch, digital-TV och gratis uppkoppling till trådlöst internet. Alla rum är rökfria.

Ligger ca 700 m från Växjö Konserthus.

  • Enkelrum
    fr 759 SEK per rum och natt, exkl moms
  • Dubbelrum
    fr 888 SEK per rum och natt, exkl moms

Besök hotellets hemsida






Nyheter

Nedan presenteras nyheter kring Rikskonferens för Anpassad skola

Välkomna 2025!

Rikskonferensen för Anpassad skola kommer 2025 att äga rum den 12-13 maj på Växjö konserthus. Temat för konferensen blir Från anpassad skola till verkligheten. Föreläsare och program kommer att presenteras senare och i höst öppnar anmälan. Varmt välkomna tillbaka till Växjö!

TACK FÖR I ÅR!

Årets upplaga av Rikskonferensen för Anpassad skola är över. Från arrangörens håll säger vi stort tack till alla deltagare, föreläsare och utställare för att ni alla bidrog till en lyckad konferens. På återseende i maj 2025!

Kontakt

Har du frågor inför konferensen är du välkommen att höra av dig.

Program & innehåll

Tage Gumaelius
tage@sigys.se

Program & innehåll

Suzanne Norman Berg
suznb@sigys.se

Praktiska detaljer

Frida Göransson
frida@vaxjo-co.se