Rikskonferens för Specialpedagogik
Rikskonferens för Specialpedagogik

Boende

För konferensdeltagarna på Särskolans Rikskonferens har vi reserverat ett antal rum på hotell i Växjö, se nedan. De flesta ligger på gångavstånd från konferensanläggningen. Scandic ligger 3 km från Växjös centrum.

Bokning av hotellrum sker online via anmälningssidan i samband med att du registrerar dig till konferensen.

QUALITY HOTEL ROYAL CORNER

Quality Hotel Royal Corner är ett 4-stjärnigt affärs- och konferenshotell med parkeringsplatser till hotellets alla 159 komfortkylda, rökfria rum. Hotellet har trådlöst internet, 11 konferens- och möteslokaler samt en trivsam relaxavdelning. Stadens utbud av butiker, attraktioner och sevärdheter finns inom gångavstånd. Hotellet erbjuder sina gäster fri parkering på hotellets gård. Varmgarage erbjuds mot en avgift. Svanenmärkt enligt de nya skärpta kraven inom svanenorganisationen.
Ligger ca 450 m från Växjö Konserthus.

Enkelrum – 1161:- per rum och natt (1300:- inkl moms)
Dubbelrum – 1340:- per rum och natt (1500:- inkl moms)
Quality Hotel Royal Corner

ELITE STADSHOTELLET

Elite Stadshotellet är ett pampigt och vackert hotell med atmosfär som ligger mitt i Växjös centrum med affärer, restauranger och centralstationen alldeles inpå knuten. Hotellets historia är spännande och många celebra gäster har bott här under årens lopp och då liksom nu återvänder de från år till år. Elite Stadshotellet är med sina 163 hotellrum Växjös största hotell. Variationen på rum är stor och de är fördelade på fem olika standardklasser.
Ligger ca 500 m från Växjö Konserthus.

Enkelrum – 1201:- per rum och natt (1345:- inkl moms)
Dubbelrum – 1379:- per rum och natt (1545:- inkl moms)
Elite Stadshotellet

PM & VÄNNER HOTEL

Nordens första gastrohotel! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotel är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare. Hotellet speglar PM:s filosofi som bygger på hörnstenarna skog, äng & sjö, dvs en tydlig småländsk profil vad gäller såväl råvaror och inredning där detta återspeglas i form av material som kalksten från Öland och trägolv från Småland. Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Jonas Lindvall och designen står Ingegerd Råman för.
Ligger ca 100 m från Växjö Konserthus.

Enkelrum – 1152:- per rum och natt (1290:- inkl moms)
Dubbelrum – 1420:- per rum och natt (1590:- inkl moms)
PM & Vänner Hotel

HOTELL VÄREND

Hotell Värend i Växjö är ett familjeägt hotell i centrala Växjö. Alla rum har egen toalett och dusch, digital-TV, och gratis uppkoppling till trådlöst internet. Alla rum är naturligtvis rökfria.
Ligger ca 650 m från Växjö Konserthus.

Enkelrum – 621:- per rum och natt (695:- inkl moms)
Dubbelrum – 759:- per rum och natt (850:- inkl moms)
Hotell Värend

CLARION COLLECTION HOTEL CARDINAL

Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage. Hotellet är beläget mitt i centrum, omgivet av gågator med shopping, kultur och andra nöjen. 200 m till järnvägstationen och lokaltrafiken.
Ligger ca 250 m från Växjö Konserthus.

Enkelrum – 1205:- per rum och natt (1350:- inkl moms)
Clarion Collection Hotel Cardinal

ELITE PARK HOTEL – fullbokat

Elite Park Hotel, Växjö är ett fyrstjärnigt hotell beläget i den lummiga Teaterparken granne med Växjö Konserthus. Ett modernt hotell med 76 rum i nordisk, ljus design som bjuder in till både arbete och vila. Genom det trådlösa nätverket kopplar man lätt upp sig mot internet. Hotellet har bubbelpool och erbjuder dig som hotellgäst att träna på det moderna gymmet Hälsostudion. Det centrala läget gör dessutom att du alltid har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Miljö-diplomerat av Växjö kommun.
Ligger i direkt anslutning till Växjö Konserthus.

Enkelrum – 1201:- per rum och natt (1345:- inkl moms)
Dubbelrum – 1379:- per rum och natt (1545:- inkl moms)
Elite Park Hotel

HOTEL ESPLANAD – fullbokat

Hotel Esplanad erbjuder ett bra och prisvärt boende i centrala Växjö med fri parkering och med gångavstånd till affärer och resturanger. De erbjuder rum av varierande storlek. Det ingår alltid WiFi/Internet, bra utbud av satellit-kanaler och bra frukostbuffé med nybakade frukostbullar varje dag och fri parkering i mån av tillgång.
Ligger ca 300 m från Växjö Konserthus.

Enkelrum – 648:- per rum och natt (725:- inkl moms)
Dubbelrum – 763:- per rum och natt (855:- inkl moms)
Hotel Esplanad